Blogg, Cancer samtliga inlägg, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

2 dagar på sjukhuset igen

Efter förra veckans dagar på sjukhuset så blev det bestämt att jag skulle gå till Bröstcentrum igår för att tappas på den vätska man såg på skiktröntgen. När sköterskan undersökte mig så kände hon inte speciellt mycket vätska så hon tillkallade läkaren som hade jour och det råkade vara läkaren som opererade mig. Hon tyckte också det var svårt att känna vart denna vätska var exakt så hon beslutade att jag inte skulle tappas där och då utan hon skrev en remiss till röntgen som får tappa mig med hjälp av ultraljud istället.

De ville att jag skulle invänta ett samtal från röntgen innan jag åkte hem för det kunde vara så att jag kunde få tid direkt. Under tiden vi väntade så gick jag och min assistent till Pressbyrån och köpte en sallad.

De hade tyvärr inte tid igår så jag fick åka dit idag igen. Det gick jättebra och de hittade snabbt vart vätskan låg med hjälp av ultraljudsundersökningen. Jag fick lokalbedövning och efter stund satte de nålen och sedan en tunn slag och drog på så sätt ut ca 2,5 dl sårvätska. Allt var klart på ungefär 30 minuter.

Det var väldigt skönt efteråt, lite öm bara men svullnaden och spänningarna över det opererade området försvann. Nu håller jag tummarna att det inte fylls på med ny vätska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*