Blogg, Cancer samtliga inlägg, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

7 + 4 timmar på akuten

Ja vad skall man säga!?!?!

På lördag när jag vaknade hade området vid det opererade bröstet samt venporten svullnat upp, jag hoppades att de skulle ge med sig under dagen men tyvärr inte, det svullnade upp ytterligare och jag hade dessutom haft närmare 38 grader i feber under två dagar. Jag ringde den avdelning jag skall höra av mig till när inte min kontaktsjuksköterska är i tjänst. Då mitt problem inte hade med cytostatikan att göra så kunde de tyvärr inte hjälpa mig men ville att jag skulle åka till akuten så att en kirurg fick titta på mig.

Väl på plats så fick jag rum 26 direkt eftersom jag just nu är inne i den perioden jag är mest infektionskänslig, efter x-antal timmar fick jag träffa en fantastisk läkare vid namn David. Han tog mig verkligen på allvar och kände igenom området ordentligt och ville sedan ta en massa prover. Naturligtvis strulade det med provtagningen trots att jag har en venport och det berodde till stor del på att provtagaren inte alls var speciellt vad vid att ta prover via en venport. Efter ett tag så bad jag dem kontakta sjuksköterskan jag hade pratat med tidigare på dagen och fråga om jag kunde få gå till dem och sätta nålen samt ta de blodprover som behövdes och det var inga problem.

Jag fick träffa sjuksköterskan Linnea som var helt fantastisk och lyckades på första försöket 🙂 Sedan fick jag vänta ytterligare x-antal timmar innan läkaren David kom och berättade resultaten. Provsvaren var lite svårtolkade då ena provet var förvånansvärt bra för att vara några dagar efter cytostatikabehandlingen och det andra provet var något sämre. Han sa att det var någon sort infektion i kroppen och troligtvis beror det på den vätskeansamling de hittade i torsdags vid röntgen.

Han berättade vidare att vätskan storlek var 13 cm x 8 cm x 4 cm vilket är ganska så stort och området var något varmt därför ville han lägga in mig för att följa upp med nya provtagningar nästkommande morgon och eventuellt göra en ultraljudsundersökning och ta prov på vätskan för att se om det finns en infektion i den.

Då jag inte får ha mina assistenter med mig om jag läggs in frågade jag om jag kunde komma tillbaka på söndagmorgon istället och efter mycket om och men så gick han med på det om jag lovade att komma in direkt om febern steg ytterligare.

Sagt och gjort så åkte jag hem via ett besök på McDonalds eftersom jag inte hade ätit på över 12 timmar och sedan direkt isäng för att hinna sova 5,5 timmar innan det var dags att åka till akuten igen.

07:00 var jag på plats igen på akuten och jag fick rum 19 direkt 🙂 När proverna skulle tas bad jag om att få gå upp till Linnea igen och det var inga problem. Nålen togs inte bort när jag åkte hem igår så det var ganska så lätt att ta proverna. Denna gång fick jag vänta i 4 timmar innan jag fick provresultaten och de hade förbättrats något sedan igår. Dagens läkare hette Viola och hon berättade att mina röntgenbilder skall upp på en läkarkonferens på tisdag och då tas det beslut om vad som skall göras, troligtvis blir det att jag töms på vätskan på torsdag. Hon inspekterade också området och konstaterade att jag även hade vätskeansamling på fler ställen.

Jag fick åka hem med förbehållet att komma tillbaka omgående om jag får frossa eller högre feber.

Vi får med andra ord se hur den kommande veckan utvecklar sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*