Blogg, Cancer samtliga inlägg, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

Don´t Worry Be Happy…..

…..det är orden jag vill leve efter i skrivande stund men det är väldigt, väldigt svårt trotts att jag fick så bra besked det bara går utifrån de förutsättningarna jag har. Igår var jag på återbesök hos kirurgen och skulle äntligen få svar på den slutliga analysen på proverna som har gjorts på bröstet som opererades bort.

Det visade ingen spridning även på denna analys som var den tredje och sista och den absolut viktigaste. Kirurgerna lyckades även få bort all cancer med god marginal 🙂

På fredag skrivs jag in på onkologen och har även ett möte med dom då. Min kirurg trodde att onkologen kommer att föreslå cytostatika (cellgifter) då det kan finnas microceller som ev. har delat sig och det finns tyvärr inga undersökningar eller prover som läkarna kan ta för att se det då det är så otroligt obefintligt i så fall.

Min cancerform är trippelnegativ, inte den bästa formen men helt ok eftersom de fick bort allt och att den inte är spridd.

Trotts dessa goda nyheter så kan jag inte slappna av, min hjärna jobbar fortfarande på högvarv och tänker hela tiden “tänk om…..”. Jag är fullkomligt livrädd, tänk om de har missat något eller tänk om det jag har känt i hals och vid käkbenet, nyckelbenet samt hostan som kommer och går sedan en längre tid är någon ny/annan sorts cancer?!?!

Jag tror tyvärr inte att jag någonsin kommer att känna mig lugn, döden kommer alltid flåsa mig i nacken som jag har skrivit tidigare. Ibland på nära avstånd och ibland på längre avstånd men jag kommer nog alltid att känna att jag är jagad 🙁 Jag hoppas dock att jag skall kunna lära mig att leva med denna rädsla med tiden, jag hoppas helt enkelt att vi kanske till och med kan bli bästisar. Tror det kommer att bli extremt svårt men hoppet är det sista som överger en, eller vad säger ni? 🙂

Nu skall jag försöka åtminstone någon dag att leva efter Don´t Worry Be Happy! 🙂 och sätta in ett delseger-bidrag till min insamling Skicka vidare by Tina som jag har startat hos Cancerfonden. Vill du också bidra till cancerforskningen så hittar du insamlingen genom att klicka HÄR mitt mål är att samla in 1 miljon kronor 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*