Årstider, Blogg, Nära & Kära, Semester, Sommaren

Fem dagar med kärföräldrarna

Igår åkte mina underbara svärföräldrar eller jag säger kärföräldrar hem. Jag har under många år sagt kärföräldrar tack vare ICA-Jerry! 🙂

De kom i fredags eftermiddag och då blev det fika på altanen. Jag var lite lat denna gång och bjöd på färdigt fikabröd men det gör inte så mycket eftersom det kommer från vårt lokala bageri SurÅdeg (tyvärr står de inte på deras hemsida att de finns i Tyresö) De olika bullarna far supergoda.

Till middag blev det hembakad löjromspizza och champagne 😀

Dag två på deras vistelse hos oss var fullspäckad, vi började som vanligt med en lugn frukost för att sedan åka till min svågers dotter för att titta på hennes nya lägenhet som är under renovering. Kärmor bjöd på fika som vi intog i vardagsrummet bland skåp, verktyg och övrigt byggmaterial 😀

Vill börja med att visa en otroligt fin tapet enligt mig som hon kommer att spara tack och lov!

Till middag förberedde jag en 3-rätters meny som såg ut såhär:

Förrätt: Räkbakelse med prästostkräm.
Huvudrätt: Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing
Dessert: Vaniljglass med mojitomarinerade jordgubbar

Den tredje dagen som var en söndag så tog vi det lugnt som sig bör. Vi höll mest till på altanen förutom kärmor som följde med barnbarnen till stallet några timmar.

Middagen intogs på altanen och det blev en förrätt på potatis med tillbehör från dagen innan och sedan grillad kyckling med tabbouleh.

På måndag drog jag och kärmor in till stan för en heldag på tu man hand med lyxlunch och shopping, vi började på Sturehof med lunchen.

När vi var mätta och belåtna gav i oss ut på lite shopping, det blev bl.a. ost och kött. Dessa två butiker ligger i NK Saluhall. Först gick vi till den charmiga ostbutiken Androuet där vi fick förstklassig service av Greta. Barbro som min kärmor heter köpte med sig massor av dessertostar som hon bjöd på efter middagen.

När osten var inköpt gick vi vidare till AG Kötthandel där de har fantastiskt kött och sevicen var lika bra här som på ostbutiken.

Förutom dessa två butiker besökte vi en rad andra också 😀 Den här shoppingdagen kommer jag aldrig glömma, den var helt outstanding enligt mig! 🙂

När vi kom hem tog vi det lugnt ett tag innan Martin och jag började förbereda grillmiddagen. Middagen bestod av kött, sås och kryddsmör från AG och en sallad från egna odlingar samt otroligt goda ostar samt marmelad från Androuet.

Sista kvällen med kärföräldrarna kom även svåger med barn över, det blev en spansk afton med sangria, padrons, skaldjurspalla och chorros. Vi passade även på att gratulera till höger och vänster eftersom det inte hade blivit av tidigare av olika anledningar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*