Blogg, Eurovision Song Contest, Fester / Middagar, Schlager, Temamiddagar

Nederländsk ESC-kväll

Igår var det finalen i Eurovision Song Contest och här var det fullt upp från det att jag slog upp ögonen, en hel del att förbereda innan familjen R skulle komma på middag och självklart titta på eurovision 😀

Jag älskar ju detta med teman och middagar och det var självklart att gårdagens tema var Nederländerna, det har ni med all säkerhet redan listat ut då ni har sett bilder på dukningen och några recept under veckan som gått.

Efter frukosten med Dutch baby pancake så fixade vi lite detaljer så som välkomstskylt på nederländska, orangelysande lampor, tavlor och självklart dukningen 😀

När gästerna kom serverade vi en orange drink som heter Doutch Sour och till det blev det Bitterballen med senap och naturligtvis en lagrad goudaost.

Ja, I är under 18 år så hon fick en mockatail, vilket är en alkoholfri drink och just denna gjordes precis på samma sätt som våran men minus alkoholen då.

Vi bjöd på en 3-rätters middag 😀 Förrätten bestod av vit sparris med hollandaisesås, ägg, kokt skinka och färska örter. Huvudrätten var Hutspot med rökt rookworst, skysås och baconströssel. Middagen avslutades med en Doutch Appeltaart med rårörd vaniljsås. Till förrätten drack vi vitt vin och till huvudrätten blev det Heineken.

Ganska så lagom till klockan 21:00 hade vi ätit klart och det var äntligen dags för den glittrigaste tv-underhållningen jag känner till 😀

2021 års vinnare av Eurovision Song Contest blev Italien med gruppen Måneskin och deras egenskrivna låt Zitti e buoni.

Denna låt var långt ifrån min favorit, skall jag vara riktigt ärlig så hade jag denna långt ner på listan. Däremot hade jag önskat av hela mitt hjärta att Barbara Pravi för Frankrike hade fått vinna med låten Voilà.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*