Blogg, Fester / Middagar, Halv 8 hos mig

Halv 8 hos mig (Marie & Ulrik)

Igår var det dags för den andra omgången av “Halv åtta hos mig” Denna gång var det de förtjusade paret Marie & Ulrik som var värdpar!

De hade gjort väldigt roliga och fina placeringskort! 😀

Välkomstdrinken bestod av en kvinnlig och en manlig, den kvinnliga bestod av Martini Rosso och läsken Schweppes Tropical Fusion. Den manliga var en klassis GT.

Kvällens meny var vällagad och mycket god! Till förrätt bjöds det på Fisksoppa med lax, havskatt, färska musslor, smaksatt med saffran, curry, cayenne och ett stänk chili som serverads med hembakad baguette. I glasen fick vi Savanha Chardonnay.

Igår hade vi lyxen av att ha en servitris, Minna gjorde ett kanonjobb från start till slut!

Det blev rött vin till huvudrätten, närmare bestämt Tautavel Réserve (nr 2291) och kvällens huvudrätt bestod av lamm som är en av mina favoriträtter, riktig husmanskost! 😀 Vi fick Fylld lammstek med färsk salsiccia, timjan och basilika. Till lammsteken fick vi rostade rotgrönsaker och skysås med rosmarin.

När vi hade ätit upp huvudrätten var det dags för lite klurigheter 🙂

Till dessert fick vi min absolut godaste rätt jag vet 😀 Det är Ulriks Syrliga sjudna päron med whiskykolasås, det är så otroligt gott så jag nästan dör varje gång han bjuder på det 😀

Inpå småtimmarna serverade värdparet ostbricka och rött vin, väldigt smarrigt!

Efter ytterligare någon timme tackade jag och Martin för oss och vandrade hemåt i natten.

STORT tack Marie och Ulrik för en härlig kväll!!! 🙂 Nästa värdpar är jag och Martin, det skall bli riktigt skoj! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*