Blogg, Fester / Middagar, Halv 8 hos mig

Halv 8 hos mig (Tina & Martin)

Äntligen var det min och Martins tur att få hålla i “Halv åtta hos mig” Under ganska så många veckor har vi funderat, planerat och provlagat samt provsmakat. Vi båda gillar att bjuda nära och kära men framför allt jag älskar ju all planering 😀

Denna middag startade vi med några flaskor av proseccon Sesto Senso (nr 7720) Till bubblorna fick våra gäster Västerbottengratinerade tunnbrödsstänger.

Till förrätt serverade vi våra gäster Halstrad färsk sparris inlindad i vildsvinsproscuiutto toppad med balsamicoglaze. I glasen hällde vi upp Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc (nr 12000).

Självklart ville vi också hitta på någon klurig aktivitet för våra gäster 😀 Det blev ett smaktest på 3 olika sorters viner och tre olika sorters ostar. 😀

När alla var klara med vin- och ost-testet var det dags att äta huvudrätt, vi bjöd på Gratinerad slätvar med duchessepotatis. I glasen fick de Chablis Premier Cru Fourchaume (nr 90056).

Kvällens sista rätt blev en riktig chokladbomb, nämligen denna Kakaopudrade chokladcylinder med hallonglaze. Till desserten slank det ner en skvätt Nederburg (nr 2741)

Efter middagen var det dags att rätta hur det hade gått på vin- och ost-testet och att döma av bilderna så gick det inte särskilt bra 😀

När det var gjort, var det läggdags för den minsta som gärna delade ut god nattpussar, så gulligt! 🙂

Kvällen fortsatte några timmar till innan gästerna började droppa av. Det var riktigt, riktigt kul att få arrangera detta så nu är det bara att hålla tummarna att man kammar hem 1:a placeringen och den symboliska summan som vi har lagt i ett kuvert.

Ne ser jag fram emot den sista Halv åtta hos mig-middagen som kommer att äga rum hos Petra och Fredrik om någon vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*