Blogg, Läkarbesök / Undersökningar, Sjuk / Skadad

Långtidsregistrering

Under ganska så många år slog mitt hjärta hårdare efter att jag hade ätit och hjärtat kunde även börja slå hårdare om jag tog ett glas vin eller en drink och vi skall inte tala om när jag någon gång åt godis. Efter mycket om och men så sökte jag vård och efter noggranna undersökningar konstaterades att jag hade lite högt blodtryck.

Läkaren skrev ut medicin och efter att ha justerat dosen en gång så försvann de hårda hjärtslagen och blodtrycket sjönk, jag mådde riktigt bra under 10 månader.

I mitten på april 2017 vaknade jag med att min vänstra fotled och höger handled var ordentligt svullen, jag kontaktade min husläkare samma morgon och fick en akuttid några timmar senare. Läkaren trodde att det var vätska och att det skulle försvinna om ett tag men det gjorde det inte. Nu följde nio månader av olika undersökningar slätröntgen, magnetröntgen, ultraljud och en rad andra undersökningar, under tiden fick jag fler svullnader och stickningar både i händer, fötter och ansiktet. Tillslut hittade man ett fel i nacken så jag skickades till Neurocentrum i början av januari 2018.

Där konstaterade man att mina nackproblem inte hade något att göra med mina svullnader men däremot ställde läkaren massvis av frågor om allt mellan himmel och jord och tillslut misstänkte han att det var min blodtrycksmedicin som orsakade all svullnader och besvär.

För att se om det var blodtrycksmedicinen som orsakade mina problem ville man plocka bort tabletterna men eftersom jag hade fått bröstcancer och skulle opereras den 23 januari ville man vänta med att ta bort tabletterna tills operationen var över. Detta för att ville inte att blodtrycket skulle krångla inför operationen.

Någon vecka efter bröstoperationen fasades blodtrycksmedicinen ut och sakta men säkert började mina besvär försvinna 🙂 Vissa svullnader finns fortfarande kvar men sakta, sakta blir de mindre. För någon månad sedan fick jag en ny blodtryckstablett av läkaren men kort efter att jag börjat med den började besvären återkomma 🙁

Eftersom ASIH (akutsjukvård i hemmet) hade kopplats in ang. min bröstcancer så tog de nu över detta. De tyckte inte alls det var speciellt konstigt att besvären återkom med denna tablett eftersom den är en kusin till den förra tabletten jag hade. Jag slutade direkt med tabletten och besvären försvann igen 🙂

ASIH skickade en remiss till Hjärtmottagningen på Södersjukhuset för en långtidsregistrering, vilket innebär att under 24 timmar är jag uppkopplad med elektroner som bl.a. spelar in hur mitt hjärta jobbar och mäter blodtrycket. Igår fick jag apparaten och om ca fyra timmar får jag koppla bort den.

Jag hoppas nu att man skall komma tillrätta med rätt medicin så jag skall slippa hjärtklappningen och få ett normalt bloddryck!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*