Årstider, Blogg, Nära & Kära, Sommaren

Grill & Vin Live, online

I april upplevde vi tillsammans med vännerna Petra och Fredrik vår första vinprovning online, den arrangerades av Vinkompassen, det var en riktigt trevlig tillställning 😀 Vill du läsa mer om den tillställningen så klicka HÄR.

Eftersom jag tyckte det var så trevligt så gjorde vi det igen igår, denna gång var det inte bara vin utan även grill och kött. I taktpinnen höll Daniella Lundh Egenäs som är en hejare på vin och Niklas Montelius som är en hejare på kött.

Daniella föreslog fyra olika viner, ett av dem gick dock inte att köpa eftersom det släpps först den 6:e juli. Jag hade dock köpt de övriga tre och det var följande sorter;

La Cattiva No Virus On The Dance Floor 2020, nr 90242, 68:- (burk)
Substance Cs 2018, nr 74083, 179:-
Zenato Valpolicella Classico 2018, nr 12385, 139:-

Roodekrantz Old Vines Cinsaut Single Vineyard 2020, nr 90600, 169:- (släpps 6/7)

Den första, La Cattiva som är en typ av cider men inte alls lika söt, den var det bara jag som tyckte var riktigt, riktigt god 😀 Personligen tycker jag den passar väldigt bra att börja bjuda sina sina gäster på som en fördrink eller om man inte är någon öldrickare som mig då kan man ta denna istället. Mitt betyg blir faktiskt 5 av 5. 😀

Den andra, Substance Cs provade vi alla fyra för någon vecka sedan till grillad tomahawk, bearnaisesås, hemmagjorda pommes och en tomatsallad. Vinet passade väldigt bra till den maten tyckte vi alla då. Igår drack vi vinet till grillad oxfilé, rotsakspytt och en pepparsås. Denna gång tyckte vi också vinet passade väldigt bra till maten och jag tyckte till och med att det var godare! 😀 Mitt betyg blir 4 av 5.

Det tredje, Zenato passade också väldigt bra till maten och denna tyckte de övriga tre var kvällens vinnare medans jag tyckte Substance var kvällens vinnare 😀 Mitt betyg blir 3 av 5.

Det fjärde, Roodekrantz kommer jag köpa så fort det finns att köpa så jag får återkomma om mitt betyg på det vinet.

Här är några bilder från provningen…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*