Blogg, Nära & Kära, Restauranger i Sverige, Stockholms restauranger

Restaurang Operakällaren

Igår på alla hjärtans dag bjöd våra underbara vänner Mia och Micke oss på Operakällaren, tänk att Martin och jag har så otroligt tur med helt fantastiska vänner runt omkring oss.

En matupplevelse utan dess like fick vi uppleva på restaurang Operakällaren. Det finns inget över huvud taget att slå ner på. Lokalen helt fantastisk, kanske, kanske, kanske i största laget men wow vilken mat, vilken dryck och vilken service.

Tack köksmästare Viktor och hovmästare/sommelier Klara för en helt fantastisk upplevelse och det absolut största TACKET går till världens bästa Mia och Micke, ni är bara bäst!!!

Mitt betyg blir 5 av 5.

Då taxin var sen så mötte vi upp Mia och Micke på Operakällarens veranda där de satt och tog ett glas champagne. När vi väl var på plats så gjorde vi dem sällskap med champagne, de hade valt Operakällarens egna champagne som var väldigt god!

Till champagnen serverades det tre olika kanapéer och ett skum, mycket, mycket gott kan jag meddela! 😀 Kanapéerna bestod bl.a. av blå hummer, rån med ost fyllning och ett svampskum.

När vi var klara på Verandan så visades vi in till Operakällarens Matsals, det kändes som man flyttades tillbaka i tiden. För mig kändes det som tv-serien Vår tid är nu” 😀 Lokalen är helt fantastisk och STOR! 😀

Då det var Mia och Micke som bjöd på kvällen så beslutade de att vi skulle äta Operakällarens Le Grand Menu med tillhörande vinpaket.

Rätt nummer 1 på menyn fick vi Hälleflundra som innehöll blodapelsin, rosenvatten och aromatiska örter.

I glasen fick vi 2020 Muscadet, Fief de Chaintre, Jean Baptise Hardy, Loire, France.

En väldigt fräsch och god rätt med den lite annorlunda toppingen blodapelsinskum.

Rätt nummer 2 fick vi Operakällarens Triolet de Caviars, tre olika små rätter. På vänster i bild är det Oeufs à la Florentine & forellrom. På höger i bild är det Potatisbröd, Rossini Gold Selection Caviar & citronfit. Längst ner i mitten på bilden är det Tigerbiff, på dovhjort, Kalix Löjrom & pepparrot.

I glasen fick vi 2019 Chablis 1er cru, Monte de Milieu, Domaine Pinson, Chablis, France.

Tre helt otroligt goda små rätter som jag gärna skulle vilja lära mig att laga till själv 😀

Rätt nummer 3 var kvällens mest annorlunda och smännande rätt jag någonsin har ätit, till min förvåning så tyckte jag den var riktigt, riktigt god 😀 Jag blev glatt överraskad!!! Förutom den överraskade smakkombinationen så var det också lite av en show 😀 Nu skall jag inte hålla er på halster längre…..vi fick Terrine på naturlig Foie Gras med Pistaschkrokant, punchkaramell & pepparflamberad ananas.

I glasen hälldes det upp NV Ratafia, La Vie en Meunier, Moussé Fils, Champagne, Frace.

Nu blev det en paus på maträtter och nästa servering var 5 olika sorters bröd, vi fick bl.a. kavring, surdeg och smördeg. Till bröden fick vi 2 olika sorters smör, deras egna med flingsalt och det andra var med hyvlad tryffel. Både bröden och smören var jättegoda!

Rätt nummer 4 bestod av Skreitorsk med vinterkål, Späd broccoli, rökt torskkind, brynt smör & Sabayon på bergamott.

Glasen fylldes med Champagne 333.b, Gaspard Brochet, Champagne, France.

Rätt nummer 5 var Pilgrimsmussla från Hitra med Périgordtryffel, Hasselnötter, (jag fick pumpafrön) rostad jordärtskocka sherryvinaigrette.

I glasen fick vi denna gång 2017 Pommard 1er cru, la Chanière, Domaine Piguet-Girardin, Burgundy, France.

Inför den sista huvudrätten så fick vi också oss en liten show, självaste köksmästaren Viktor Westerlind var på plats vid bordet och la en sista hand på maträtten men först fick vi se den tillagade ankan 🙂

Rätt nummer 6 var kvällens huvudnummer, vi fick Skånsk Anka med citrus & peppar som var Kryddig confit på låret, syltad pumpa & szechuanpeppar.

Vinet i glasen var 2018 Crozes-Hermitage, la Guiraude, Domaine Alain Graillot, Rhône, France.

Inför den sista rätten på menyn som var desserten fick vi rensa gommen från alla underbara smaker vi fått under kvällen med en Sorbet på Gräddfil med svarta vinbär, Citronverbena & fikonbladsolja.

Rätt nummer 7 som också var den sista åt vi en Chocolat Grand Opera med Åkerbär som också innehöll Smörkola, macadamianöt & stjärnanis.

I glasen serverades vi 2017 Recioto di Soave, Ca´Rugate, Veneto, Italy.

Kvällen avslutades med små bakverk, kakor och praliner samt kaffe och avec. Deras avecksortiment gick ju inte av för hackor eller vad säger ni 😀

Mätta, glada och belåtna lämnade vi Operakällaren efter en helt underbar kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*