Årstider, Semester, Sommaren

En dag i Trosa

Igår åkte vi till Trosa, det är verkligen en helt underbar liten sommarstad! 🙂 Vi har besökt Trosa några gånger och oftast på sommaren men det är vacker även på hösten.

Vi började med att gå längs med vattnet och in mot citykärnan.

Målet var att gå på favoritrestaurangen Fina Fisken om det fanns bord och tack och lov så gjorde de det! 😀 Fina Fisken är en restaurang jag verkligen kan rekommendera. Maten är fantastisk och likaså servisen.

Jag tog gratinerad hummer med pommes och det är nog den godaste hummer jag har ätit på länge så jag skall försöka att efterlikna denna rätt inom en snar framtid 😀 Till detta drack jag deras förslag på vin som var ett riktigt bra rosévin. Deras pommes gick inte av för hackor heller!

Martin beställde in helstekt rödtunga med färska räkor och färskpotatis, till det blev det en alkoholfri öl eftersom han var dagens chaufför. Tina tog in samma som Martin.

Vi fick höra att Trosas godaste glass stod Bomans Glass för och jag tror det stämmer till fullo. Wow vilken god glass och till min förtjusning så upptäckte jag precis att Bomans Glass har öppnat två glassbarer i Stockholm 😀

Av de smaker vi köpte så kan jag framförallt rekommendera Brynt smör och Hallonsorbet!

Efter glasspausen styrde vi hemåt igen! Som alltid när vi besöker Trosa var det timmar av njutning!

One Comment

  1. En riktigt mysig dag med fräsch god mat, härlig promenad och trevligt sällskap. Tack för att jag fick följa med er 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*