Blogg, Hamburg (samtliga inlägg), Högtider & Teman, Julen, Julmarknader i Hamburg, Resor utomlands (samtliga inlägg), Tyskland (samtliga inlägg)

Äntligen framme

Äntligen var det dags att få åka på julmarknad i Hamburg igen, som jag har väntat 🙂 Vi klev upp tidigt och startade vår färd strax efter 07:00.

Vi räknade med att bilresan ner skulle ta omkring 12 timmar och det blev lite drygt det. På vägen ned stannade vi på McDonalds i Ljungby vilket vi har gjort de senaste gångerna då vi bilat ned.

Efter ytterligare x-antal timmar i bilen kom vi äntligen fram till hotell Scandic Hamburg Emporio, vilket är de hotell vi har bott på samtliga gånger vi har varit i Hamburg förutom första gången. Det är ett mycket bra hotell som håller hög standard och ligger väldigt centralt.

Direkt efter att vi hade checkat in på vårt rum begav vi oss ned till den första lilla marknaden som vi kallar “Pepparkaksmarknaden” eftersom alla små bodar ser ut som pepparkakshus. Marknaden heter egentligen Weihnachtlicher Gänsemarkt. Då min mans bror bor i Hamburg sedan några år tillbaka och inte bor allt för långt ifrån marknaden så kom han och hans fru också in och tog en korv och en glüwein.

När marknaden stängde vid 21 gick vi till vårt hotell och satte oss i baren för att fira min svägerska, eftersom hon hade fyllt år för någon vecka sedan.

Nu kallar John Blund på mig så på återseende imorgon eller någon annandag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*