Blogg, Cancer samtliga inlägg, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

(Rond 1) Cellgifter 1 av 3

Då var cellgiftsbehandlingen igång, det är både skönt och skrämmande på en och samma gång. Skönt för att jag vill bli klar någon gång med denna cancerresa (fast det blir man nog aldrig) och skrämmande för att jag har ingen aning om hur dålig jag kommer att bli och jag har ingen aning om vilka biverkningar jag kommer att få.

Denna första vända tog tre timmar och då ingick det massor av information som min sköterska gav samt att jag fick träffa ytterligare en läkare och en sköterska eftersom jag har gett mitt samtycke till att ev. vara med i en studie. Först måste de dock ta ett blodprov på mig som skall skickas till USA där de skall analyseras ifall om jag har en ärftlig cancer. Har jag det så får jag ytterligare en fråga om jag vill fortsätta att vara med i studien och det i sin tur betyder att jag får pröva en ny medicin men det kan också vara placebo jag får. Har jag en ärftlig varian av cancer så innebär det också att jag kommer troligtvis operera bort mitt andra bröst samt äggstockar, allt för att minska att få cancer igen. Skulle det visa sig att jag inte har den ärftliga genen så kommer jag inte att ingå i studien och som det ser ut så behöver jag inte göra fler operationer då.

Min assistent Becca och jag var bara tvungna att lipa åt cancer och cellgifter men vi han även med att fika och att äta godis 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*