Blogg, Cancer samtliga inlägg, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

Venporten inopererad

Jag vill varna för att det finns bilder som kan upplevas som obehagliga i detta inlägg.

Idag fick jag min venport inopererad, detta för att man lättare skall kunna ta prover på mig och för att all cytostatikabehandlig skall ges via denna venport.

Operationen brukar i normala fall ta 20-40 minuter men så enkelt skulle jag inte ha det 🙁 Min operation tog två timmar och var fruktansvärt smärtsam. Mitt under operationen ville aktuell läkare byta ut sig själv till en annan läkare då han inte ville skära i mig mer. Han tyckte att den nya läkaren skulle pröva en annan teknik och han var även specialist på den tekniken. Den nya läkaren lyckades få dit venporten efter mycket om och men. Denna operation är den värsta jag någonsin gjort och jag kan säga att jag opererar hellre bort mitt andra bröst än går igenom detta en gång till.

Jag fick mycket lokalbedövning och de fick fylla på x-antal gånger men det hjälpte inte speciellt mycket 🙁 Efter operationen gick nakossyrran ut för att hämta min man och assistent och till dem bad han om ursäkt för att det hade tagit så lång tid och för det dom hade utsatt mig för. 

Till mig sa han att det är ungefär som om jag har fått en ordentlig hästspark vid halsen och nyckelbenet och att jag kommer att få ett eller flera ordentliga blåmärken. 🙁

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*