Blogg, Cancer samtliga inlägg, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

(Rond 1) Cellgifter 3 av 3

Igår var jag på Södersjukhuset igen, efter tre veckors väntan så var det äntligen dags för den sista cytostatikabehandlingen i rond 1. Jag fick som vanligt börja med provtagning för att se att mina värden var bra, värdena var så pass bra att de kunde koppla in giftet men inte lika bra som sist, mitt levervärde var lite högre än vad det borde vara men inom ramen för att få behandlingen.

Denna gång tog det även prover för att se om jag är bärare av en sorts ärftlig bröstcancer, proverna har skickats till USA och svaren kommer om ca en månad. Är jag bärare så behöver jag operera bort mitt andra bröst och även äggstockarna för att minimera risken för att även få cancer där. Är jag inte bärare så kan det bli så att jag kommer att ingå i Olympiastudien som innebär att jag kan få prova på en ny medicin men det kan också vara placebo jag får. Ungefär 5% av de 15% som får Trippelnegativ bröstcancer bär på den ärftliga genen så vi får se om jag tillhör de 5% eller inte.

När droppet var inkopplat åt jag lunch, denna gång tog jag med hemifrån. Jag har nämligen förätit mig på Picadeli-sallad som finns på Pressbyrån. Tråkigt nog för jag gillar den.

Självklart var jag tvungen att ta den obligatoriska lipbilden tillsammans med min assistent, denna gång var det Tiias tur att förevigas. För att fördriva tiden så gjorde hon elefanter av latexhandskar 🙂

Om tre veckor börjar rond 2, nio behandlingar under nio veckor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*