Blogg, Högtider & Teman, Julen

Tjuvstartar med novent

Året 2020 har varit ett år man helst vill glömma, jag vill verkligen dra ett stort och då  menar jag ett STORT fett streck över det!!!

För mig personligen har det inneburit massor av stillasittande hemma i huset och många inställda middagar, fester, restaurangbesök, shower, konserter samt umgänge med nära och kära. Allt sådant som sätter guldkant på livet helt enkelt. Självklart är det ett lågt pris att ”betala” / offra om det innebär en ända till person slipper covid19 men det finns ett men och faktiskt ett STORT MEN!!!

Väldigt många mår otroligt dåligt av denna situation, att bli isolerad och inte träffa föräldrar, barn, barnbarn osv. kommer tyvärr att medföra psykisk ohälsa och djupa depression. Detta är väldigt beklagligt men det är dock på detta sätt plus ett vaccin som till slut kommer göra att vi kommer att kunna övervinna covid19.

Vad kan man då göra för att göra livet lite roligare?! Det beror ju på vad man gillar naturligtvis och när på året man skall hitta på något. Eftersom vi närmar oss julen med stormsteg tänkte jag själv nog göra något jag aldrig har gjort förut och det är att fira novent 😀

Vad är då novent? Jo, om du vill fira novent så tänder du ljus i adventsljusstaken (den med stearinljus) varje söndag men åt fel håll. Börja med ljuset längt till höger och när vi väl kommer till första advent möts fjärde novent med första advent 😀 I år börjar första novent den 8 november. I och med detta kan man även lägga mysiga juliga aktiviteter som att t.ex. titta på juliga filmer, dricka glögg, lyssna på julmusik, baka, göra gulgodis, sätta upp ljusslingor i träd och buskar mm mm.

Det är dock inte tänkt att man skall ta fram allt som har med julen att göra utan bara en liten tjuvstart.

Förutom att jag på söndag tänker smaka på årets BLOSSA-glögg tänker jag fira lite extra genom att tävla ut en adventskalender till er mina underbara och kära följare 😀 Håll utkik på söndag med andra ord! 😀 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*